Bahan-bahannya:
10 biji telur ayam (ambil kuning dan putih)
10 aun mentega
10 aun gula kasar/ halus
3 cawan tepung biskut ( biskut manis diblend sampai hancur)
1 tin susu pekat cap junjung (kecil)
1/2 cawan tepung gandum
1 sudu teh esen vanila
1 sudu teh baking powder
pewarna hijau dan kuning
Cara membuatnya:
1. Kacau mentega dan susu. Pukul telur dan gula hingga kembang, campurkan kedua-duanya.
2. Masukkan tepung biskut, tepung gandum dan kacau rata.
3. Masukkan esen vanila, baking powder dan bahagikan kepada 2 bahagian (kuning dan hijau)
4. Kukus selapis-selapis di selang-seli dengan susunan asam manis.
SELAMAT MENCUBA
Friday, October 23, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Timo kasihlah bongi resopi. Tak tahulah bilo
ReplyDeletenak buek, Cuti skulah kot.Kok ado lae resepi bangu tulihlah lae yo.
Ok.... no problem. Klau akak ada resepi yang best2, tulis la ye....
ReplyDeletesedap nampak kek ni.....
ReplyDeleteSalam ziarah blog akak.....